Klubowe mini kanapki dla dzieci na każdą okazję
łatwe
237 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
2 łyżki
1 łyżeczka
4 plastry
4 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki pieczywa opiecz chwilę w tosterze. Majonez wymieszaj z ketchupem i posmaruj nim tosty z jednej strony.

Krok 2
Na 4 kromkach rozłóż identycznie: po listku sałaty, szynkę, ser oraz plastry ogórka.

Krok 3
Teraz złóż „piętrowo” klubowe kanapki – dwie kanapki z dodatkami jedna na drugiej i przykryj pozostałą, posmarowaną majonezem kromką. Z drugą kanapką zrób tak samo.

Krok 4
Kanapki przyciśnij lekko dłonią. Przy każdy boku kanapki wciśnij wykałaczkę i pokrój kanapkę po przekątnej tak, aby otrzymać cztery trójkątne mini kanapki.


Dobra rada:
Przygotuj takie kanapki dla Twojego dziecka np. na urodzinowe przyjęcie lub letni piknik. Do takiej kanapki możesz również dodać plasterki ugotowanego jajka.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klubowe mini kanapki dla dzieci na każdą okazję
Trójkątne, piętrowe kanapki przygotowane według sugerowanego przepisu podasz najmłodszym na śniadanie, kolację lub jako przekąskę. Kombinacja majonezu i keczupu sprawi, że kanapki będą smaczne, a opiekane w tosterze pieczywo nada im chrupkości. Barwne składniki dodatkowo zachęcą dzieci do jedzenia. Na początek przygotuj cztery kromki pełnoziarnistego pieczywa tostowego i zarumień je lekko w opiekaczu. Na każdej z nich ułóż listek sałaty masłowej lub lodowej, ogórek konserwowy oraz po plasterku szynki i sera topionego, na przykład ementalera. Następnie ułóż je jedna na drugiej, lekko dociśnij i wbij wykałaczkę w każdy róg powstałej kanapki. Przekrój je wzdłuż przekątnej w taki sposób, aby otrzymać kształty trójkątów. Dobrym pomysłem jest udekorowanie powstałych kanapek połówkami pomidorków koktajlowych. Tak przygotowane przekąski najlepiej serwuj bezpośrednio po przyrządzeniu, aby pieczywo nie zdążyło wystygnąć. Skorzystaj z naszego przepisu na klubowe mini kanapki dla dzieci. Życzymy smacznego.