Pasta z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z tuńczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz. Żółtka wyjmij, a białko posiekaj.

Krok 2

Tuńczyka odsącz z zalewy i utrzyj z żółtkami, majonezem, sokiem z cytryny i pieprzem.

Krok 3

Kapary posiekaj, anchois rozdrobnij widelcem i dodaj wraz z białkiem do tuńczyka.

Krok 4

Dopraw solą i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej