Pasta marchewkowa z białą rzodkwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta marchewkowa z białą rzodkwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upraż ziarna słonecznika na patelni.

Krok 2

Dodaj marchew, rzodkiew, sok z cytryny, oliwę i sól.

Krok 3

Wszystko zmiksuj i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta marchewkowa z białą rzodkwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej