Wegańska pasta z bobu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańska pasta z bobu

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowany na parze i obrany bób zmiel blenderem razem z majonezem Hellman's vegan, przyprawami i sokiem z limonki, dopraw do smaku.

Krok 2

Dodaj posiekaną drobno cebulę i wymieszaj. Nakładaj na kanapki, naleśniki, omlety, lub w tortille w formie wrapów.

1

Opinie o przepisie

  • Kamila Kolbuch

    Kamila Kolbuch , 29.01.2022

    Idealny na party.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska pasta z bobu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej