Pasta z szałwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z szałwią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

1 sztuka

null

1 łyżka

6 sztuk

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo.

Krok 2

Wątrobiankę zmiksuj wraz z jajkiem, posiekaną szałwią, śmietaną, solą i pieprzem.

Krok 3

4 oliwki i połowę orzeszków drobno posiekaj, po czym wymieszaj z pastą. Schłódź.

Krok 4

Udekoruj połówkami pozostałych oliwek, resztą orzeszków i listkami szałwii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z szałwią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej