Sos majonezowy do sałatek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos majonezowy do sałatek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 szklanki

3 sztuki

null

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i posiekaj drobniutko.

Krok 2

Szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 3

Wymieszaj jajko z majonezem, śmietaną i szczypiorkiem. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos majonezowy do sałatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos majonezowy do sałatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos majonezowy do sałatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos majonezowy do sałatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos majonezowy do sałatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos majonezowy do sałatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos majonezowy do sałatek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos majonezowy do sałatek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Hiszpański sos chrzanowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej