Pasta z ikry śledziowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z ikry śledziowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

1 łyżka

null

1 łyżka

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę zetrzyj na tarce, a następnie utrzyj ze śmietaną, bułką tartą i ikrą.

Krok 2

Stopniowo dodawaj oliwę, pieprz i sok z cytryny.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i drobno posiekaj.

Krok 4

Schłódź pastę, po czym wymieszaj z drobno posiekanymi jajkami. Udekoruj zieloną pietruszką.

Krok 5

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z ikry śledziowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej