Pasta z krewetek i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z krewetek i jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jaja na twardo i po wystudzeniu zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Oczyść krewetki i dokładnie umyj.

Krok 3

Następnie posiekaj cebulę i krewetki. Dodaj majonez, śmietanę i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Do pasty dodaj sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Wlej sok z limonki, wymieszaj i przekładaj do miseczek. po wierzchu posyp curry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z krewetek i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej