Pasta z drobiowych wątróbek po żydowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z drobiowych wątróbek po żydowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

2 sztuki

null

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbki pokrój, a następnie lekko podsmaż.

Krok 2

Cebulę zeszklij.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i posiekaj drobno.

Krok 4

Wątróbki i cebulę przepuść przez maszynkę, po czym wymieszaj z posiekanymi jajami, roztartym z solą czosnkiem, pieprzem i majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z drobiowych wątróbek po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z drobiowych wątróbek po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z drobiowych wątróbek po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z drobiowych wątróbek po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z drobiowych wątróbek po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z drobiowych wątróbek po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z drobiowych wątróbek po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z drobiowych wątróbek po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej