
Składniki
1 kilogram
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w łupinach na pół miękko. Następnie przestudź, przetnij na pół i wydrąż środki. Miąższ ziemniaczany przełóż do miski.

Krok 2
Do wydrążonego miąższu dodaj drobno pokrojoną cebulę, pieprz, surowe jajko, śmietanę i przyprawę Knorr. Dobrze wymieszaj.

Krok 3
Śledzie pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z miąższem ziemniaczanym.

Krok 4
Farszem napełnij ziemniaki i zapiecz w piekarniku w 180 stopniach ok 25 min. Podawaj z posiekanym koperkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaki faszerowane śledziem
Ziemniaki faszerowane śledziem – to dobra propozycja, jeśli potrzebujesz przystawki przed daniem głównym lub podczas podwieczorku. Przepis wykorzystasz także do swojego menu karnawałowego. Na początek do gotujących się ziemniaków wsyp odrobinę bazylii. Kiedy będziesz wydrążać je w środku, pamiętaj, aby robić to ostrożnie, nie naruszając skórki. Śledzie wybieraj dorodne i tłuste, o jasnym mięsie. Ważne, żeby je umyć i osuszyć przed pokrojeniem – zrób to bardzo drobno. Do farszu dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, który nada mu ostrości, a także bazylię (może być suszona). Na koniec ziemniaki posyp startym serem – sprawdzi się na przykład gouda, edamski lub mozzarella. Do dekoracji użyj posiekanego szczypiorku lub koperku. Ziemniaki faszerowane śledziem podawaj w towarzystwie sosu czosnkowego lub majonezowego z chrzanem. Możesz przyrządzić również sałatkę meksykańską (z papryką, fasolą, kukurydzą, ananasem oraz porem). To prosty sposób na przyrządzenie wytrawnej przekąski. Przekonaj się, jak wspaniale smakuje.