
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 pęczka
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz koperek, otrzep z wody i posiekaj jak najdrobniej.
Krok 2
Spraw ryby, opłucz je i osusz. Następnie posmaruj olejem i posyp po wierzchu oraz wewnątrz przyprawą Knorr i wcześniej posiekanym koperkiem.
Krok 3
Następnie ułóż je pojedynczo w koszyczkach do pieczenia ryb lub na tacce z folii aluminiowej. Grilluj po 7 minut z każdej strony.
Krok 4
Wyciśnij sok z jednej cytryny, drugą pokrój w cząstki. Skrop gotowe pstrągi sokiem z cytryny.
Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Podawaj ryby obłożone cząstkami cytryny, z gotowym sosem Knorr oraz pieczywem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pstrąg z cytryną i koperkiem
Pstrąg jest jedną z najchętniej spożywanych ryb słodkowodnych w Polsce. Nic w tym dziwnego, jego mięso jest bowiem wyjątkowo smaczne. Jak je przygotować? Wypróbuj połączenia z cytryną i koperkiem z tego przepisu. Wybierz świeże ryby i przygotuj je bezpośrednio po zakupie – dzięki temu ich smak będzie doskonały. Dokładnie je umyj, usuń wnętrzności i osusz za pomocą papierowego ręcznika kuchennego. Następnie przypraw ryby drobno posiekanym, świeżym koperkiem, odpowiednią mieszanką przypraw i grilluj je z każdej strony. Poza sezonem sprawdzi się użycie patelni grillowej. Gotowe pstrągi skrop sokiem z cytryny, opcjonalnie możesz zamienić go na limonkowy, który charakteryzuje się intensywniejszym smakiem. Na wierzchu ryb ułóż plasterki cytrusów. Serwuj je z pieczywem, np. z chlebem razowym na żytnim zakwasie. Sprawdzi się również podanie ich z kolorową sałatką warzywną z rukoli, pomidorków koktajlowych i oliwy z oliwek. Koniecznie sprawdź nasz przepis na smaczną rybę i podziel się swoją opinią o tym daniu.