
Składniki
null szczypt
null szczypt
1 sztuka
4 plastry
1 pęczek
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu na chrupko.
Krok 2
Cytrynę obierz, pokrój w drobne kawałki, dodaj posiekaną natkę pietruszki i bekon.
Krok 3
Pstrągi wypatrosz i oczyść.
Krok 4
Przygotowany farsz dopraw i nadziej nim ryby.
Krok 5
Zepnij wykałaczkami, nasmaruj ryby oliwą, oprósz przyprawami.
Krok 6
Grilluj przez 20 minut z każdej strony.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej