Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
łatwe
360 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
3 sztuki
2 sztuki
4 ziarna
3 łyżki
0.5 pęczka
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój włoszczyznę w drobną kostkę, zalej 1,5 l wody i zagotuj.

Krok 2
Ziemniaki pokrój w kostkę o boku około 1 cm, dodaj je wraz przyprawami do wywaru warzywnego. Całość gotuj, aż ziemniaki zmiękną.

Krok 3
Wlej śmietanę, wymieszaj i zagotuj zupę.

Krok 4
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Zupę podawaj z posiekanym koperkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
Treściwa, doskonała w smaku i szybka do przyrządzenia zupa –taki jest barszcz czerwony zabielany z ziemniakami. Idealne danie zarówno na obiad dla całej rodziny, jak i na kolację w chłodne wieczory. Barszcz czerwony można podawać na wiele sposobów i z różnymi dodatkami, takimi jak uszka z mięsem lub grzybami, kawałki wędzonki, jajko na twardo czy właśnie ziemniaki. To co wyróżnia zabielany barszcz czerwony to dodatek gęstej śmietany – dzięki niej kwaśny, mocny w smaku barszcz złagodnieje, będzie bardziej kremowy i delikatny, a jego kolor z bordowego stanie się różowy. Gotowane ziemniaki idealnie pasują do barszczu z włoszczyzną. Pamiętaj aby dodać też zioła – ziele angielskie oraz liście laurowe, które wzbogacą smak zupy. Przed podaniem barszcz zabielany posyp posiekanym świeżym koperkiem, który jest znakomitym dodatkiem do każdej zupy na bazie buraków.