
Składniki
1 opakowanie
3 sztuki
300 gramów
0.25 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
2 sztuki
4 ziarna
4 łyżki
2 łyżki
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka wieprzowe podziel na mniejsze kawałki. Zalej 2 l wody, dodaj przyprawy i gotuj, aż mięso będzie miękkie.

Krok 2
Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuj przez około 10 minut, aż trochę zmiękną.

Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, marchew i buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a kapustę poszatkuj.

Krok 4
Na patelni z masłem lub margaryną podsmaż cebulę, następnie marchew i buraki. Wszystko lekko podduś. Następnie dodaj podduszone warzywa, kapustę i kawałki pomidorów do wywaru z ziemniakami. Odcedź fasolkę i również dorzuć do zupy.

Krok 5
Wlej śmietanę, dopraw zupę barszczem Knorr i dokładnie wymieszaj. Całość gotuj jeszcze około 15 minut na małym ogniu. Barszcz ukraiński najlepiej podawać z dużymi kawałkami mięsa, posiekaną natką pietruszki lub koperku i pieczywem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz ukraiński z pomidorami
Dysponując torebką barszczu czerwonego Ekspresowego Knorr, można w półtorej godziny wyczarować 4 porcje barszczu ukraińskiego z pomidorami, ziemniakami i fasolą. Dawniej przygotowywano go z liści dziko rosnącego zielonego ziela – barszczownika, który można było znaleźć na okolicznych łąkach, a stopniowo zaczęto do tej ubogiej potrawy dodawać duże kawałki mięsa, buraki oraz inne warzywa i dodatki i zupa przestała już mieć kolor zielony. Zanim Ukraińcy zasiądą do stołu mówią „Siadajcie Barszczowaci!” i to nie tylko wtedy, gdy na stole króluje danie narodowe – barszcz ukraiński w jednej z 30 znanych tam odmian. Na około kwadrans przed zakończeniem gotowania tej rozgrzewającej zupy na żeberkach wieprzowych dopraw ją śmietaną, wsyp czerwony barszcz ekspresowy Knorr i zmniejsz ogień pod garnkiem. Podawaj obficie posypany natką pietruszki lub koperkiem z pajdami świeżego razowca. W barszczu ukraińskim z pomidorami powinna według ukraińskiego przysłowia stać łyżka, a urozmaicać go mogą pierożki lub małe bułeczki.