Szybka zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka zupa warzywna

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

150 gramów

200 gramów

200 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa obierz, oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Natkę posiekaj.

Krok 2

W dużym garnku podsmaż warzywa. Jak zrobią się rumiane wlej 1l wody.

Krok 3

Dodaj kostkę Knorr, przykryj garnek i gotuj ok 20 minut.

Krok 4

Po tym czasie, gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw octem oraz solą i pieprzem. Podawaj z posiekaną natka pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz przygotować chrupiące grzanki do podania razem z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka zupa warzywna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka zupa warzywna Szybka zupa warzywna

Przygotuj ziemniaki, marchew, pora, cebulę i korzeń pietruszki. To właśnie za sprawą tych warzyw stworzysz smaczną i kremową zupę, którą z apetytem będziesz zajadać na obiad i kolację. Odpowiednio dobrane dodatki podkreślą jej smak, więc idziemy o zakład, że szybka zupa warzywna prędko ci się nie znudzi!

Dla kogo?

Chcesz jeść więcej warzyw, ale na ich widok pływających w zupie dziwnym trafem tracisz apetyt? Szybka zupa zmiksowana na gładki krem okaże się sprytnym i niezwykle smacznym sposobem na poradzenie sobie z tym dylematem.

Na jaką okazję?

Należysz do osób, które nie wyobrażają sobie obiadu bez pierwszego dania w postaci zupy? Szybka zupa warzywna będzie idealnym wstępem do posiłku. W długie jesienne i zimowe wieczory okaże się kapitalnym pomysłem na rozgrzewającą kolację.

Czy wiesz, że?

Warzywne zupy nadają się do mrożenia. Przygotuj większą porcję, by jej część umieścić w zamrażarce. Docenisz ten pomysł, gdy twój żołądek będzie domagać się szybkiego dostarczenia posiłku, a lodówka będzie świeciła pustkami.

Dla urozmaicenia:

Do szybkiej warzywnej zupy możesz dodać kawałki dyni albo batatów. Eksperymentuj do woli!