
Składniki
400 gramów
1 sztuka
150 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, a kapustę w cienkie paseczki.
Krok 2
W szerokim garnku podsmaż cebulę wraz z kapustą. Wlej sok pomarańczowy i zredukuj o połowę.
Krok 3
Wlej 500 ml wody, dodaj kostkę Knorr i gotuj powoli ok 20 minut.
Krok 4
Jak kapusta będzie miękka zmiksuj zupą na gładki krem i podawaj skropioną śmietanką.

Dobra rada:
Podawaj z grzankami chlebowymi.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z czerwonej kapusty
Zupa z kapusty to nie tylko słynny kapuśniak i kwaśnica. Tym razem danie podacie w formie gęstego kremu, który z pewnością często będzie gościć na Waszych stołach. Na tym wyjątkowość zupy z czerwonej kapusty się nie kończy. O jej niezwykły smak zadbają dodatki pokroju soku pomarańczowego. Zaintrygowani? Zatem do dzieła!
Dla kogo?
Nie wyobrażacie sobie zasiadania do obiadu bez zupy? Idealna na pierwsze danie. Po tak znakomitej przystawce nikomu nie braknie apetytu na więcej.
Na jaką okazję?
Od zupy z czerwonej kapusty można rozpocząć codzienny obiad lub podać ją w formie startera podczas bardziej uroczystej kolacji.
Czy wiesz, że?
Największe uprawy czerwonej kapusty zlokalizowane są na obu kontynentach amerykańskich, w Europie oraz Chinach. Warzywo wzbogaca potrawy lekko pieprznym smakiem.
Dla urozmaicenia:
Zupa z czerwonej kapusty wspaniale smakuje z chrupiącymi grzankami. Do ich zrobienia warto wykorzystać czerstwe pieczywo – to znakomity sposób na maksymalne wykorzystanie swoich spożywczych zapasów.