Azjatycka zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycka zupa warzywna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
838 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

602 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

910 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

800 gramów

200 gramów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

2 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz wcześniej. Jak zmiękną pokrój w cienkie paski. Podobnie zrób z makaronem. Zalej go wrzątkiem, a jak zmięknie odcedź go.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 1

Krok 2

W garnku zagotuj litr wody z kostką Knorr.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 2

Krok 3

W drugim garnku podsmaż kurczaka pokrojonego w kostkę.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj kolorowe papryki pokrojone podobnie do kurczaka.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 4

Krok 5

Całość zalej gorącym wywarem. Dodaj sos sojowy, sos rybny, grzyby, zielony groszek i kapustę pekińską pokrojoną w kostkę oraz posiekany szczypiorek. Całość zagotuj i natychmiast podawaj z makaronem.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 5
8

Opinie o przepisie

  • Rafał Sadowski

    Rafał Sadowski , 21.02.2020

    Proponuję podwoić ilość wywaru wraz z sosami.Z robiłem z przepisu i wyszło za gęste.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Sadowski

    Rafał Sadowski , 21.02.2020

    Smaczna zupa ale polecam dodać 2 litry wody 3 kostki, 4 łyżki sosu rybnego,6 sojowego. Zrobiłem według przepisu i wyszła za gęsta.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • regulgul

    regulgul , 23.10.2019

    Jakaś podpowiedź ile sosu rybnego dodać? W przepisie nie podano

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Sławomir Łomiński

    Sławomir Łomiński , 09.04.2018

    Zamiast ryby idzie kostka Knorr. Zupy raczej nie przypomina, smaczne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Przygocka

    Magdalena Przygocka , 29.10.2017

    Ile sosu rybnego się dodaje?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Swynarczuk

    Marcin Swynarczuk , 11.07.2017

    świetna sprawa. polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Kustra

    Beata Kustra , 09.11.2016

    Smaczna zupka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycka zupa warzywnaAzjatycka zupa warzywna

Grzyby namocz wcześniej. Jak zmiękną pokrój w cienkie paski. Podobnie zrób z makaronem. Zalej go wrzątkiem, a jak zmięknie odcedź go.