Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową
łatwe
688 osób zapisało

Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kurczaka w paski. Wymieszaj sos sojowy i ocet balsamiczny z przyprawami, polej kurczaka i wstaw do lodówki na 20 minut. Dopraw całość przyprawą Knorr.

Krok 2
Kalarepę pokrój w paski. Imbir obierz, drobno posiekaj i smaż na maśle do momentu, w którym się zrumieni. Dodaj do niego kurczaka i kalarepę, podsmaż.

Krok 3
Następnie przełóż całość do garnka. Ugotuj wywar z bulionetki Knorr oraz wody. Zalej składniki w garnku bulionem i doprowadź go do wrzenia.

Krok 4
Dodaj posiekaną trawę cytrynową i sok z połowy limonki. Podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej