Zupa dyniowa z karczochami i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa z karczochami i orzechami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 szczypta

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię, cebulę i ziemniaki obierz, umyj, pokrój w niedużą kostkę i podsmażaj na oliwie oprószając przyprawami.

Krok 2

Warzywa zalej bulionem i gotuj 20 min. W tym czasie obierz karczochy i wrzuć na ostatnie 10 min gotowania. Z zupy wyjmij karczochy a całość zmiksuj na krem. Dopraw do smaku.

Krok 3

Zupę podawaj z karczochami i posiekanymi orzechami

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa z karczochami i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz z jabłkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej