Aromatyczna zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zupa pomidorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
2614 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

221 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

4 łyżki

1 litr

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę rosołową wołową Knorr w 1 litrze wrzątku, zagotuj.

Aromatyczna zupa pomidorowa - Krok 1

Krok 2

Dodaj koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj. Dopraw pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Wlej do zupy śmietanę i dokładnie wymieszaj.

Aromatyczna zupa pomidorowa - Krok 2

Krok 3

Posiekaj bazylię i natkę pietruszki. Podawaj zupę udekorowaną bazylią i natką pietruszki.

Aromatyczna zupa pomidorowa - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Daria Mleczko

    Daria Mleczko , 31.03.2020

    TAK* Do tak przygotowanej zupy można na koniec dodać pokrojony ser feta, bardzo dobrze się komponuje z pomidorowym smakiem. Ja wrzucam garść sera na jedną porcję, ale można więcej lub mniej w zależności od upodobań :) A jeśli ktoś woli łagodniejszą wersję, to proponuję dodać pokrojony ser mozzarella, też bardzo dobrze smakuje!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Wira

    Marcin Wira , 22.03.2017

    Super Przepis Polecam Każdemu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktora MEW

    Wiktora MEW , 24.04.2016

    super ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • nikola sławkowska

    nikola sławkowska , 28.10.2015

    pychammmm

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna zupa pomidorowaAromatyczna zupa pomidorowa

Szukasz inspiracji na obiad, który będzie się składał z dwóch dań? Jako pierwsze z nich dobrze sprawdzi się popularna pomidorówka. Wariantów przygotowania tej potrawy jest wiele. Można gotować ją na bazie świeżych, przetartych pomidorów oraz z użyciem koncentratu pomidorowego. Pomidory wybierz takie, które będą duże, dojrzałe, soczyste i bardzo miękkie. Świetnie sprawdzą się malinowe. Wywar gotuj na małym ogniu, przyprawiając pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Jako bazę do zupy możesz również wykorzystać rosół, który został Ci z poprzedniego obiadu. Dla urozmaicenia smaku dodaj świeżą bazylię, kilka gałązek kolendry oraz pietruszkę – zioła te dobrze pasują do pomidorowej. Całość podawaj z grzankami, groszkiem ptysiowym, makaronem lub ryżem. Pamiętaj, żeby dwa ostatnie dodatki ugotować osobno i dodać do gotowej już zupy. Gotowanie ich bezpośrednio w potrawie może źle wpłynąć na smak potrawy. Serwuj ją z kleksem śmietany i posyp startym parmezanem. Skorzystaj z naszego przepisu i przygotuj z jego pomocą smaczną pomidorówkę.