Zupa pomidorowa z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z chili

oraz imbirem i świeżą kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

50

heart
830 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

520 osób wydrukowało

Pobierz pdf

979 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

300 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.25 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, czosnek oraz papryczkę chilli pokrój w drobną kostkę, następnie przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Dodaj imbir.

 Zupa pomidorowa z chili - Krok 1

Krok 2

Do garnka wlej bulion, dodaj pomidory oraz kokosowe mleko.

 Zupa pomidorowa z chili - Krok 2

Krok 3

Całość zagotuj, dodaj kostkę Knorr, trawę cytrynową, następnie zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

 Zupa pomidorowa z chili - Krok 3

Krok 4

Gotową zupę dopraw pokrojoną kolendrą, udekoruj łyżką jogurtu i podawaj.

 Zupa pomidorowa z chili - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać kurczaka lub np. krewetki – mięso pokrój w niedużą kostkę i przesmaż na początku ze wszystkimi składnikami. Dalej postępuj według wskazówek.

1

Opinie o przepisie

  • Joasia

    Joasia , 03.04.2023

    Lubię pikantne potrawy, ta zupa należy do nich. Podaje zawsze z natką pietruszki. Pycha. :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Zupa pomidorowa z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Zupa pomidorowa z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Zupa pomidorowa z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Zupa pomidorowa z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Zupa pomidorowa z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Zupa pomidorowa z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Zupa pomidorowa z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Zupa pomidorowa z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl -  Zupa pomidorowa z chili Zupa pomidorowa z chili

Zupa pomidorowa z dodatkiem chili, imbiru i świeżej kolendry to doskonała propozycja na pierwsze danie obiadowe dla wszystkich tych, którzy lubią nieco pikantniejszy smak klasycznych potraw. Do jej przygotowania potrzebujesz m.in. pomidorów z puszki, mleka kokosowego, cebuli oraz bulionu warzywnego. Na początek przysmażoną cebulę, czosnek, papryczkę chili oraz imbir zalej aromatycznym bulionem, a następnie dodaj pomidory i mleko kokosowe. Całość gotuj przez chwilę na małym ogniu. Gotową zupę dopraw do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem i pokrojoną drobno kolendrą. Danie podawaj na gorąco, udekorowane łyżką jogurtu naturalnego. Zupa pomidorowa z chili, imbirem i świeżą kolendrą będzie się doskonale komponować z chrupiącymi grzankami czosnkowymi lub ziołowymi. Opcjonalnie na koniec udekoruj każdy talerz listkiem bazylii. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj tę wyrazistą oraz intensywną w smaku zupę pomidorową. Koniecznie podziel się z nami swoją opinią. Życzymy smacznego.