Zupa pomidorowa z Indii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z Indii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Następnie dobrze zmiksuj z koncentratem i śmietaną.

Krok 3

Cebulę pokrój na krążki i zeszklij na oleju. Dodaj kolendrę, chili, kmin rzymski i zmiażdżony czosnek.

Krok 4

Następnie wlej masę pomidorową.

Krok 5

Doprowadź do wrzenia i dodaj groszek. Gotuj jeszcze kilka minut i natychmiast podawaj najlepiej z plackami Dosa.

Krok 6

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej