
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 opakowanie
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początku dokładnie umyj wszystkie warzywa i pokrój je na mniejsze kawałki.

Krok 2
Do garnka nalej około 1,5 litra wody i zagotuj. Następnie wrzuć kostkę rosołową wołową Knorr i przygotowane wcześniej warzywa.

Krok 3
Gotuj do momentu, gdy warzywa staną się miękkie, po czym dodaj przecier pomidorowy.

Krok 4
Całość zmiksuj blenderem. Zupę możesz podawać ze śmietaną, posiekaną pietruszką i ulubionym makaronem (lub ryżem) twojego dziecka.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidorowa zupa krem z makaronem
Na początku dokładnie umyj wszystkie warzywa i pokrój je na mniejsze kawałki.