Winny krem z borowików z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Winny krem z borowików z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
728 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 dekagramów

0.5 sztuki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 opakowanie

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj borowiki i pokrój je na kawałki.

Winny krem z borowików z makaronem - Krok 1

Krok 2

Na powstałym wywarze (500 mililitrów) przygotuj zupę borowikową Knorr, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dolej wino i gotuj przez około 10 minut na średnim ogniu.

Winny krem z borowików z makaronem - Krok 2

Krok 3

Rozprowadź delikatnie śmietankę. Podawaj krem z borowików z ugotowanym wcześniej makaronem (najlepiej al dente), posypany natką pietruszki.

Winny krem z borowików z makaronem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

34

Opinie o przepisie

  • Halina Gawin

    Halina Gawin , 02.12.2014

    lubię taką zupkę ale własnej produkcji z prawdziwych borowików!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 01.12.2014

    Pani Tereso....jeśli gotuję zupę grzybową to też nie miksuję,ale aby uzyskać krem borowikowy...muszę zmiksować,wtedy tylko powstanie zagęszczony krem.Pozdrawiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Hekselman

    Mariusz Hekselman , 01.12.2014

    oooo...ile osób nie wiedziało ze "strona zawiera lokowanie produktu" :-) jak dzieci ... :-) :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbyszek Antas

    Zbyszek Antas , 01.12.2014

    A Jaśnie Pan czytał przepis? A zwłaszcza składniki? Zupka KNORa to są zmiksowane? Hahahaha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 01.12.2014

    grzybki są zmiksowane a nie w proszku Mości Dobrodzieju

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Radgowski

    Lukasz Radgowski , 30.11.2014

    Ja kozak sprawa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Jendyczek

    Jacek Jendyczek , 30.11.2014

    marzenie każdego grzybiarza - zjeść i przeżyć ;) :))) :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosław Witoszek

    Jarosław Witoszek , 30.11.2014

    Czego ,,winny" jest ten krem z borowików??????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Kowalczyk

    Adam Kowalczyk , 30.11.2014

    Wilczewski - jadłeś kiedyś grzyby? albo zbierałeś? :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariano Mariano

    Mariano Mariano , 30.11.2014

    dno

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Łozowski

    Paweł Łozowski , 30.11.2014

    Profanacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gonia Wojtowicz

    Gonia Wojtowicz , 30.11.2014

    A co to za przepis? Z torebki? ???nigdy!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Bodziana

    Joanna Bodziana , 30.11.2014

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafcio Gubernator

    Rafcio Gubernator , 30.11.2014

    ...wole konkretną grochówkę :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusia Ratowicz

    Bogusia Ratowicz , 30.11.2014

    Ja jem tylko pieczarki na grzyby do lasu nie chodzę ,i nie kupuję bo są robale.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Kazimierczuk

    Elzbieta Kazimierczuk , 30.11.2014

    zNOWU KUSZA ,,OBIE,,, ALE JA MAM DJETE,,,HA HA ,,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Żychlińska

    Krystyna Żychlińska , 30.11.2014

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Czajka

    Roman Czajka , 30.11.2014

    gRZYBY SĄ SUPER.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzy Bra

    Krzy Bra , 30.11.2014

    Oj, wielkie ceregele, jakie tam marzenie? Realia, w sezonie codzienność. Zupa krem z borowików z kluseczkami w stylu gałuszki, haluszki czy jak je tam zwał. Każedmu polecam - zabielana z kluseczkami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomek Stopera

    Tomek Stopera , 30.11.2014

    talerz?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Patura

    Piotr Patura , 30.11.2014

    Jeden chociaż się przyznał, może z BORu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Albert Ładziński

    Albert Ładziński , 30.11.2014

    Gotowałem smakowity mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Lisak

    Marek Lisak , 30.11.2014

    Zupka grzybowa pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Nowakowska

    Beata Nowakowska , 30.11.2014

    Dla mnie żaden problem. Przecież w piątek nazbierałam grzybów.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Brzostowska

    Grazyna Brzostowska , 30.11.2014

    lubi to.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Kokoszynski

    Pawel Kokoszynski , 30.11.2014

    Pani Halina ma racje mieszają szlachetna zdrowa żywność z debilnymi przepisami pseudo kucharzy i bez częszcza dania w takich przepisach. Prawdziwa kuchnia jest przekazywana z pokolenia na pokolenie ale dziś młodsze wszystko skupia i jest super jedzenie ale dla Goji.anie dla ludzi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chlebek

    Maria Chlebek , 30.11.2014

    mozna ugotowac pyszny krem borowikowy bez tej chemi fe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Anna Balkowska

    Katarzyna Anna Balkowska , 30.11.2014

    Dziękuję za podpowiedź Pani Aniu :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbyszek Antas

    Zbyszek Antas , 30.11.2014

    BORowiki winne? No to teraz wszystko jasne :) Trzebato podeśłać Antoniemu M. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krol Karol

    Krol Karol , 30.11.2014

    Tylko skad te borowiki w uk

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Winny krem z borowików z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Winny krem z borowików z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Winny krem z borowików z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Winny krem z borowików z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Winny krem z borowików z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Winny krem z borowików z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Winny krem z borowików z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Winny krem z borowików z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Winny krem z borowików z makaronemWinny krem z borowików z makaronem

Borowiki to w naszej rodzimej kuchni składnik nadający potrawom odświętności. To jeden z najszlachetniejszych grzybów, jakie znajdziesz w polskich lasach. Przepisy z borowikami w roli głównej to kompozycje, o których nie możesz zapomnieć, kiedy szykujesz się na wielkie święto lub uroczystość rodzinną. Winny krem z borowików z makaronem to przykład dobrze znanej zupy, ale w niestandardowym wydaniu. Jest to połączenie niezwykle ekskluzywne, które musisz koniecznie wypróbować. Białe wino, suszone borowiki, śmietana i Kremowa zupa borowikowa Knorr to prawdziwa uczta dla smakoszy. Potrawa będzie wyglądała i smakowała pięknie, jeśli podasz ją z makaronem grube nitki, a na koniec posypiesz zieloną pietruszką. Możesz ją zastąpić prażonymi migdałami, co doda jeszcze więcej wyjątkowości temu daniu i będzie stanowiło zapowiedź równie eleganckiego drugiego dania.