Warzywa smażone na maśle z makaronem i sosem pomidorowym
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana pokrój na centymetrowe plastry i smaż na maśle, na średnim ogniu, po 2 minuty z każdej strony.
Krok 2
Pomidorki przekrój na pół, cebulę pokrój na plasterki i smaż na maśle ze smażenia bakłażana kilka minut.
Krok 3
Przecier pomidorowy zagotuj w rondelku, dodając pokruszoną kostkę czosnkową, sól, cukier i oliwę.
Krok 4
Spaghetti ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Na talerzach układaj makaron, polewaj go sosem, a obok układaj smażone warzywa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej