Azjatycka kanapka z kurczakiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
70 osób zapisało

Składniki
marynata do kurczaka:
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
na kanapkę:
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od zamarynowania piersi z kurczaka. W misce wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy, ocet ryżowy, miód, starty imbir, starty czosnek, sól i pieprz. Umieść piersi z kurczaka w zamykanej plastikowej torbie lub płytkim naczyniu i zalej je marynatą, a następnie wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
Krok 2
Rozgrzej grill lub patelnię na średnim ogniu. Lekko natłuśc i grilluj lub smaż piersi kurczaka przez około 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż kurczak będzie gotowy. Następnie zdejmij mięso z ognia, odstaw na kilka minut i pokroj w cienkie paski.
Krok 3
Przekroj bagietki na pół, tak aby jedna strona pozostała nienaruszona (połówki nie rozdzielą się całkowicie) i powstała kieszeń. Posmaruj wnętrze obfitą ilością majonezu Hellmann's i dodaj warstwę warzyw - posiekaną kapustę, poszatkowaną marchewkę, posiekanego ogórka, paprykę, kawałki kurczaka i posyp kolendrą i sezamem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej