Pasztet z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z tuńczyka

w stylu śródziemnomorskim

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

9

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło wyjmij z lodówki i trzymaj kilka godzin w temperaturze pokojowej. Tuńczyka wyjmij z puszki i dokładnie odsącz z zalewy, odsącz również filety z sardeli.

Pasztet z tuńczyka - Krok 1

Krok 2

Zmiksuj dokładnie masło z tuńczykiem i sardelami. Dodaj wyciśnięty sok z cytryny oraz chili, dopraw do smaku pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj.

Pasztet z tuńczyka - Krok 2

Krok 3

Formuj pasztet w kulki (rób to łyżką do nakładania lodów) i schłodź w lodówce. Podawaj z grzankami z chleba.

Pasztet z tuńczyka - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej