
Składniki
4 sztuki
100 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek pokrój w plastry, a cytrynę podziel na cząstki.
Krok 2
Mieszankę Polską Knorr wymieszaj z oliwą i natrzyj nią pstrągi w środku oraz na zewnątrz.
Krok 3
W środku ryby umieść czosnek oraz kawałki cytryny. Rybę owiń dookoła plastrami boczku.
Krok 4
Grilluj lub piecz ok. 20 min. w temp. 190⁰C.

Dobra rada:
Do środka ryby możesz dodać łyżkę masła, co sprawi że mięso ryby będzie delikatniejsze.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Knorr Polska z koperkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej