Sałatka tabbouleh przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tabbouleh

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

60

heart
325 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

691 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1393 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

10 łyżek

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus zalej wrzątkiem wedle wskazań producenta, przykryj naczynie, odstaw do wchłonięcia wody i ostygnięcia kaszki.

Sałatka tabbouleh - Krok 1

Krok 2

Przemieszaj dokładnie kaszkę i widelcem rozgnieć wszystkie grudki, dodaj drobno posiekaną cebulę, sparzone, obrane ze skórki, wypestkowane i pokrojone w kosteczkę pomidory (lub pomidory z puszki), obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę ogórka, tak samo pokrojone papryki, sok z cytryny, oliwę i posiekaną zieleninę, dopraw mieloną papryką i solą, wymieszaj dokładnie, odstaw na kilka godzin.

Sałatka tabbouleh - Krok 2
Robert Makłowicz

Dobra rada:

Tabbouleh podawaj jako samodzielne danie sałatkowe lub jako dodatek do potraw z rusztu, np. kotlecików jagnięcych z miętą i zielem angielskim.

1

Opinie o przepisie

  • Eva Brodde

    Eva Brodde , 23.08.2018

    kasza kuskus

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej