Kanapka z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z łososiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej grill lub patelnię na średnim ogniu. Posmaruj filety z łososia oliwą z oliwek, dopraw solą, pieprzem, skórką z cytryny, sokiem z cytryny i suszonym (lub świeżym) koperkiem. Umieść filety skórą do dołu na grillu lub patelni i grilluj je przez około 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż będą ugotowane i będą łatwo łuszczyć się widelcem. Gdy łosoś będzie już ugotowany, zdjąć go z ognia i odstaw na chwilę.

Krok 2

Przekrój ciabattę lub bagietkę na pół, tak aby kawałki chleba nie rozdzieliły się całkowicie (tworząc kieszeń) i posmaruj wnętrze obfitą ilością majonezu Hellmann's. Ułóż liście sałaty i filety z łososia na majonezie. Dodaj plasterki ogórka, czerwoną cebulę, koperek lub kiełki do smaku.

Krok 3

Podawaj natychmiast z ulubionym dodatkiem, takim jak frytki, sałatka coleslaw lub zwykła zielona sałata.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej