Tosty cynamonowe z truskawkami
i wanilią
łatwe
394 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
6 sztuk
100 mililitrów
1 sztuka
100 gramów
500 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wanilię rozetnij wzdłuż i wyskrob miąższ do miski. Wlej mleko, wbij jajka i dokładnie roztrzep.

Krok 2
W otrzymanej masie namocz przez chwilę kromki pieczywa i usmaż z obu stron na złoto na patelni na rozgrzanym maśle.

Krok 3
Gorące tosty ułóż na ciepłym talerzu. Rozłóż na nich umyte i przekrojone na pół truskawki, posyp cukrem pudrem i cynamonem, polej miodem i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej