
Składniki
1 sztuka
150 gramów
0.5 łyżeczki
30 gramów
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
8 łyżek
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój bagietkę w kromki. Skrop oliwą i opiecz w piekarniku na złoty kolor.

Krok 2
W misce wymieszaj ser z pokrojonymi drobniutko ziołami - tymiankiem i bazylią. Dopraw przyprawą Knorr do smaku. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Posmaruj pastą kromki, udekoruj paseczkami suszonych pomidorów oraz startym parmezanem.

Krok 4
Posyp świeżo mielonym pieprzem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Crostini z serem
Chrupiące i złociste grzanki mogą prezentować się naprawdę zjawiskowo! Zaproponowane przez nas crostini z serem oczarują cię również smakiem. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla ciebie prawdziwą przyjemnością. Do dzieła!
Dla kogo?
Dla osób, które szukają niebanalnych sposobów na podanie pieczywa. Do przepisu na crostini możesz użyć bagietki, która jest już trochę czerstwa. Podana w ten sposób będzie smakować jeszcze lepiej niż świeża! Jak uzyskać taki efekt? Na początek przygotuj bagietkę – pokrój ją na niewielkie kromki, skrop oliwą i ułóż na blaszce wyłożonej pergaminem. Piecz w piekarniku do momentu, aż nabiorą złocistego koloru.
Na jaką okazję?
Pachnące ziołami, chrupiące crostini z serem to szybka do przygotowania przekąska, w sam raz na domowe przyjęcie lub spotkanie w większym gronie. Ich zrobienie zaplanuj sprytnie. Podczas pieczenia crostini, wymieszaj w miseczce składniki pasty: twarożek kanapkowy, np. typu philadelphia i drobno posiekany świeży tymianek oraz bazylię. Posmaruj nią podpieczoną bagietkę, a na wierzchu ułóż pokrojone w wąskie paski suszone pomidory.
Czy wiesz, że?
Ostatni składnik w przepisie na crostini możesz zastąpić pomidorkami koktajlowymi.
Dla urozmaicenia:
Znakomitym dodatkiem do grzanek crostini będą również czarne albo zielone oliwki, kapary czy kilka listków rukoli. Całość posyp startym parmezanem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Crostini z serem podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu, udekorowane listkiem bazylii lub gałązką tymianku.