Szaszłyki grillowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki grillowane

Autor: joasja

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

25 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, cukinie pokrój na cieniutkie plastry wzdłuż. Cebulę pokrój na mniejsze cząstki.

Krok 2

Pomidorki koktajlowe owiń dość ciasno plastrami cukinii.

Krok 3

Na patyki do szaszłyków nadziewaj na przemian pulpeciki, cebulę i pomidorki z cukinią.

Krok 4

Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą do mięs Knorr i skrop oliwą. Opiekaj na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki grillowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej