Fajita z kurczakiem i warzywami
NOWY PRZEPIS
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tortille podgrzej na suchej patelni lub w mikrofali. Na rozgrzanym oleju podsmaż kawałki kurczaka, pokrojoną w plastry cebulę i pokrojoną w plastry paprykę.
Krok 2
Podsmażone składniki ułóż na ciepłych tortillach, całość obficie posmaruj majonezem, oprósz natką kolendry.
Krok 3
Placek możesz zrolować, zaginając brzegi do środka lub serwuj jak pizzę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej