Kanapka z tofu (kanapki) - z awokado: przepis | Przepisy.pl pixel

Wegańska kanapka z tofu BLT

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 sztuk

4 łyżki

1 sztuka

2 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek rozetrzyj na pastę, połącz z oliwą. Oliwą posmaruj kromki pieczywa tostowego rozłóż je na blasze w piekarniku i opiecz na złoty kolor.

Krok 2

Na patelni na średnim ogniu obsmaż plastry tofu, tak żeby się zrumieniły oprósz je sola i pieprzem.

Krok 3

Posmaruj każdą kromkę chleba z jednej strony dużą ilością majonezu Hellmann's.

Krok 4

Rozpocznij składanie kanapek, układając wszystkie składniki jeden na drugim: chleb, majonez, sałatę, plastry pomidora, tofu, plaster awokado, majonez i chleb. Posyp plasterki pomidora szczyptą soli i pieprzu, aby uzyskać mocniejszy smak. Delikatnie ściśnij górną część kanapki, aby była bardziej zwarta. Kanapkę przekrój na pół po przekątnej lub podaj w całości. Świetnie komponuje się na przykład z frytkami, sałatką lub coleslaw. Smacznego! 

1

Opinie o przepisie

  • Pati

    Pati , 14.03.2025

    Uwielbiam! Zamiast świeżych pomidorów dodałam suszone, pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańska kanapka z tofu BLT - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej