Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
175 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietki pokrój na kromki, skrop oliwą z oliwek. Opiecz w piekarniku nastawionym na 200 stopni na złoty kolor.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 1

Krok 2

Pokrój drobno marchewkę. Dodaj rozkruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane oliwki.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 3

Krok 4

W malakserze zmiksuj na gładką masę marchewki z oliwą oraz oliwkami. Gotową pastą posmaruj grzanki. Od razu podawaj.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Crostini z marchewką i czarnymi oliwkamiCrostini z marchewką i czarnymi oliwkami

Bagietki pokrój na kromki, skrop oliwą z oliwek. Opiecz w piekarniku nastawionym na 200 stopni na złoty kolor.