
Składniki
400 gramów
2 łyżki
600 gramów
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę, a pomidory w plasterki.
Krok 3
W wysmarowanej tłuszczem formie do zapiekanek ułóż warstwami ziemniaki, rybę, pomidory i paprykę.
Krok 4
Zetrzyj ser, a następnie posyp nim zapiekankę. Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut.
Krok 5
Rybę pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do ryb Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej