
Składniki
500 gramów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
3 ziarna
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki, po czym odstaw na bok.

Krok 2
Warzywa obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie umyj mięso i razem z warzywami włóż do garnka, zalej około 2 litrami zimnej wody i doprowadź do wrzenia.

Krok 3
Zbierz powstałą na wierzchu pianę, a następnie dodaj przyprawy.

Krok 4
Wywar na barszcz biały gotuj powoli przez około 2 godziny, po czym usuń z niego warzywa.

Krok 5
Przesyp zawartość torebki Barszcz biały Knorr do miski, dodaj śmietanę, a następnie rozprowadź całość w niewielkiej ilości wywaru.

Krok 6
Całość połącz z gotującą się zupą, nieustannie mieszając – by nie powstały grudki. Gotuj jeszcze przez około 5 minut. Gotowy barszcz biały podawaj z cząstkami jajka i kawałkiem żeberka.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieść w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały
Popularny barszcz biały na wieprzowych żeberkach w naszym kraju kojarzy się bardzo pozytywnie. Gorący talerz takiej zupy kusi cudownym aromatem majeranku, czosnku i dobrego, mocnego zakwasu. To ulubiona zupa Polaków i każdy ma własny sposób jej przyrządzania. Dziś spróbuj barszczu białego z przepisu babci w naszej wersji, którą wyróżniają dwie rzeczy – szybkość przygotowania i idealna kompozycja przypraw. Postawą zupy jest Barszcz biały Knorr na wywarze z włoszczyzny, wzbogacony zielem angielskim i sporą ilością majeranku, a następnie zabielony gęstą śmietaną.
Dla kogo?
Najlepszy obiad w niedzielę? Barszcz biały! Przepis babci przeniesie wszystkich do radosnych lat dzieciństwa i przypomni wspólne chwile spędzone przy rodzinnym stole.
Na jaką okazję?
Barszcz biały z przepisu babci to doskonała propozycja na wielkanocny obiad. Barszcz będzie wyglądał bardzo efektownie, jeśli zamiast w ceramicznej zastawie, podasz go w kokilkach z bułek lub chleba.
Czy wiesz, że?
Nieodzownym elementem barszczu białego jest ugotowane na twardo jajko, które w zależności od upodobań twoich i reszty domowników, możesz posiekać drobno lub położyć na talerzu w cząstkach lub w całości, pozwalając by każdy podczas jedzenia zupy, pokroił je sobie łyżką.
Dla urozmaicenia:
Przepis babci na barszcz biały możesz wzbogacić kremowym piure z ziemniaków. Jak je podać? Piure uformuj w płaski okrąg na dnie talerza i zalej go barszczem białym. Wierzch możesz posypać posiekaną natką pietruszki.