Naleśniki z warzywami w serowym ubranku
średnie
25 osób zapisało

Składniki
80 gramów
250 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
500 gramów
15 gramów
2 sztuki
15 gramów
150 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
150 gramów
125 gramów
300 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Farsz: Cebule posiekać (lub dodać 2 mini kosteczki Knorr smażona cebulka), zarumienić na odrobinie oliwy. Dodać pokrojony w kosteczkę boczek - podsmażyć. Pieczarki pokroić w ćwiartki, dodać do cebulki i boczku - poddusić. Brokuła i kalafior podzielić na różyczki, zblanszować w osolonej wodzie. Mozzarellę drobno pokroić. Wymieszać wszystkie składniki farszu, doprawić pieprzem.
Krok 2
Naleśniki: Wszystkie składniki (wodę, mleko, mąkę, jajko, oliwę, sól, proszek do pieczenia) dokładnie wymieszać robotem kuchennym, odstawić na 10min. (jeśli ciasto będzie za gęste, dodać trochę mleka). Usmażyć na patelni z obu stron.
Krok 3
Sos: Masło roztopić, dodać mąkę - zrobić gładką zasmażkę. Dodać mleko, przyprawy i serek - zmiksować. Gotować ok. 8min. stale mieszając.
Krok 4
Na każdy naleśnik nałożyć 3 łyżki farszu i zawinąć. Ułożyć po 2 naleśniki w foremkach żaroodpornych. Zalać sosem i zapiec w piekarniku(10min. temp. 200C). Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej