Naleśniki z warzywami w serowym ubranku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z warzywami w serowym ubranku

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

250 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

15 gramów

2 sztuki

15 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

150 gramów

125 gramów

300 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Farsz: Cebule posiekać (lub dodać 2 mini kosteczki Knorr smażona cebulka), zarumienić na odrobinie oliwy. Dodać pokrojony w kosteczkę boczek - podsmażyć. Pieczarki pokroić w ćwiartki, dodać do cebulki i boczku - poddusić. Brokuła i kalafior podzielić na różyczki, zblanszować w osolonej wodzie. Mozzarellę drobno pokroić. Wymieszać wszystkie składniki farszu, doprawić pieprzem.

Krok 2

Naleśniki: Wszystkie składniki (wodę, mleko, mąkę, jajko, oliwę, sól, proszek do pieczenia) dokładnie wymieszać robotem kuchennym, odstawić na 10min. (jeśli ciasto będzie za gęste, dodać trochę mleka). Usmażyć na patelni z obu stron.

Krok 3

Sos: Masło roztopić, dodać mąkę - zrobić gładką zasmażkę. Dodać mleko, przyprawy i serek - zmiksować. Gotować ok. 8min. stale mieszając.

Krok 4

Na każdy naleśnik nałożyć 3 łyżki farszu i zawinąć. Ułożyć po 2 naleśniki w foremkach żaroodpornych. Zalać sosem i zapiec w piekarniku(10min. temp. 200C). Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z warzywami w serowym ubranku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej