Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym
średnie
758 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
ciasto naleśnikowe:
1 sztuka
200 mililitrów
100 gramów
farsz:
300 gramów
1 sztuka
200 gramów
200 gramów
5 łyżek
2 łyżki
200 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, mąki i jajka, następnie usmaż z niego cienkie naleśniki.

Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż ją na oleju. Dodaj szpinak i smaż jeszcze przez chwilę, po czym odstaw do ostudzenia.

Krok 3
Wymieszaj w misce sery za pomocą widelca, dodaj do nich podsmażony szpinak i wkrusz do masy przyprawę w mini kostkach Knorr.

Krok 4
Posmaruj naleśniki powstałym farszem i zwiń w rulony.

Krok 5
Następnie ułóż je w żaroodpornym naczyniu, zalej Fixem Spaghetti Napoli Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu), polej śmietaną i posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 20 minut, po czym podawaj.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym
Dzięki temu przepisowi przygotujesz danie przypominające lasagne, ale zamiast makaronu, użyjesz do niego naleśników. Przygotujesz je bardzo łatwo, a my podpowiemy ci, jak wyczarować z nich coś niesamowitego – serowo-szpinakową zapiekankę. Naleśniki należy usmażyć według tradycyjnego przepisu – z mleka, jajek, mąki i wody. Powinny wyjść cienkie i elastyczne. Kiedy przestygną i lekko zmiękną, możesz brać się dalej do pracy. Tajemnicą smaku tej potrawy jest farsz. Połączenie szpinaku i aż trzech serów – twardego, długo dojrzewającego parmezanu, polskiej goudy oraz tłustego twarogu, który ewentualnie możesz zastąpić fetą. Warto pamiętać o dodaniu czosnku, które podkreśli smak farszu. Zwinięte naleśniki poukładaj w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Kiedy po upieczeniu pokroisz danie na kawałki zobaczysz, jak piękny mają kształt. Smacznego!