Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
865 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

510 osób wydrukowało

Pobierz pdf

758 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

ciasto naleśnikowe:

1 sztuka

200 mililitrów

100 gramów

farsz:

300 gramów

1 sztuka

200 gramów

200 gramów

5 łyżek

2 łyżki

200 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, mąki i jajka, następnie usmaż z niego cienkie naleśniki.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż ją na oleju. Dodaj szpinak i smaż jeszcze przez chwilę, po czym odstaw do ostudzenia.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj w misce sery za pomocą widelca, dodaj do nich podsmażony szpinak i wkrusz do masy przyprawę w mini kostkach Knorr.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 3

Krok 4

Posmaruj naleśniki powstałym farszem i zwiń w rulony.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 4

Krok 5

Następnie ułóż je w żaroodpornym naczyniu, zalej Fixem Spaghetti Napoli Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu), polej śmietaną i posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 20 minut, po czym podawaj.

Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Karolina Kowalczyk

    Karolina Kowalczyk , 23.09.2016

    <3 Joanna Andrzejewska czyli dzisiaj taki obiad?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z trzema serami w sosie pomidorowymNaleśniki z trzema serami w sosie pomidorowym

Dzięki temu przepisowi przygotujesz danie przypominające lasagne, ale zamiast makaronu, użyjesz do niego naleśników. Przygotujesz je bardzo łatwo, a my podpowiemy ci, jak wyczarować z nich coś niesamowitego – serowo-szpinakową zapiekankę. Naleśniki należy usmażyć według tradycyjnego przepisu – z mleka, jajek, mąki i wody. Powinny wyjść cienkie i elastyczne. Kiedy przestygną i lekko zmiękną, możesz brać się dalej do pracy. Tajemnicą smaku tej potrawy jest farsz. Połączenie szpinaku i aż trzech serów – twardego, długo dojrzewającego parmezanu, polskiej goudy oraz tłustego twarogu, który ewentualnie możesz zastąpić fetą. Warto pamiętać o dodaniu czosnku, które podkreśli smak farszu. Zwinięte naleśniki poukładaj w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Kiedy po upieczeniu pokroisz danie na kawałki zobaczysz, jak piękny mają kształt. Smacznego!