Tagliatelle z rydzami - makaron: przepis z sosem | Przepisy.pl pixel

Tagliatelle z rydzami i lubczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

200 gramów

200 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, rydze oczyść i umyj.

Krok 2

Szalotki obierz i pokrój w drobną kostkę. Tymianek i lubczyk posiekaj.

Krok 3

Na patelni przesmaż szalotkę, gdy się zrumieni - dodaj tymianek i rydze, podsmaż i zalej wszystko śmietaną, gotuj kilka minut.

Krok 4

Dodaj makaron, lubczyk, orzechy włoskie, dopraw Mini kostką Knorr, solą i pieprzem do smaku. Podawaj w głębokim talerzu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Elena

    Elena , 26.09.2022

    Rewelacyjny przepis .Lubię rydze i w połączeniu z tymiankiem ,lubczykiem i orzechami -super,zioła miałam suszone i dałam na oko,brakowało mi czosnku ,więc ząbek też dałam.Makaron zrobiłam swój i przepis ten będzie u mnie gościł częściej.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z rydzami i lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej