Bajgiel z łososiem wędzonym - przepis z rukolą | Przepisy.pl pixel

Bajgiel z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
122 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

50 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bajgle przetnij na pół i umieść na 4 minuty w nagrzanym do 180°C piekarniku.

Bajgiel z wędzonym łososiem  - Krok 1

Krok 2

W międzyczasie suszone pomidory rozetrzyj w mikserze razem z majonezem. Zapieczone bajgle posmaruj przygotowaną pastą – sprawi ona, że kanapka nabierze delikatnego kremowego smaku z nutą suszonych pomidorów.

Bajgiel z wędzonym łososiem  - Krok 2

Krok 3

Pomidory i cebulę pokrój w plastry.

Bajgiel z wędzonym łososiem  - Krok 3

Krok 4

Na posmarowane kromki ułóż liście rukoli, połóż kawałki łososia. Na rybie umieść krążki cebuli i kilka kaparów. Kanapkę przykryj wierzchnią warstwą bułki. Przekrój na pół.

Bajgiel z wędzonym łososiem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajgiel z wędzonym łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
26 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bajgiel z wędzonym łososiem Bajgiel z wędzonym łososiem

Bajgle to bułeczki w kształcie oponek, o miękkiej skórce i sprężystym, delikatnym środku. Szczególnie popularne są w Nowym Jorku – wiele osób uważa, że to właśnie w tym mieście wypieka się najsmaczniejsze bajgle na świecie. Istnieją nawet rankingi miejsc, w których są najlepsze. Z czym się je podaje? Z wieloma dodatkami – spróbuj np. bajgli z wędzonym łososiem. Zrób do nich pastę z majonezu i suszonych pomidorów, które dobrze podkreślą smak ryby. Zamiast nich sprawdzi się także klasyczny dodatek do łososia, czyli koperek. Bajgle podgrzej przed przyrządzeniem kanapek – lekko ciepłe będą smaczniejsze, ale sprawdzą się również na zimno.

Dla kogo?

Bajgiel z wędzonym łososiem posmakuje każdemu, kto ceni sobie prostotę przygotowywanych posiłków. Taka bułka cieszy nie tylko podniebienie, ale również oko, ponieważ, z kolorowymi dodatkami, komponuje się świetnie na talerzu. Jeśli więc zastanawiasz się, co przygotować na śniadanie, lunch lub kolację, zapisz na liście przepis na bajgiel z łososiem.

Na jaką okazję?

Bajgle z łososiem to ponadczasowe danie, które pasuje do każdej pory dnia. Podaj je na śniadanie albo podwieczorek. Można je zaserwować także na obiad, koniecznie na ciepło z zupą kremem. Sprawdź ten przepis na bajgle z łososiem i przekonaj się, że to nic trudnego!

Czy wiesz, że?

Majonez jest nieodłącznym elementem przepisu na bajgla z łososiem. Możesz go również wykorzystać do przygotowania innych receptur, aby podkreślić ich smak i zachować balans pomiędzy składnikami. Polecamy wypróbować przepis na mini kanapki lub kanapkę warzywną. Każda w innej odsłonie, ale z jednym niezmiennym składnikiem – majonezem!

Dla urozmaicenia:

Przepis na bajgiel z łososiem nie jedno ma imię! Szukasz eksperymentów w naszej recepturze? Połącz majonez z serkiem śmietankowym i koperkiem, a również otrzymasz pyszną pastę. Do kanapek dodaj także liście rukoli albo innej sałaty o wyrazistym smaku, na przykład radicchio. Pasować będzie także delikatnie słodka czerwona cebula oraz pomidor.