Zielony barszcz podany z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony barszcz podany z fetą

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 łyżeczka

1 szklanka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy masełko i dajemy na nie wyciśnięty czosnek ,mieszamy . Dodajemy szpinak ja użyłam mrożonego. Podsmażamy.

Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę i rozpuszczamy w niej bulion na włoszczyżnie.Gotujemy .Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę ,gotujemy w bulionie do miękkości. Nabieramy troszkę bulionu i przelewamy na patelnie z szpinakiem mieszamy i wlewamy wszystko do garnka z gotującymi się ziemniakami . Zagotowujemy i wszystko miksujemy blenderem .

Krok 3

Barszcz biały expresowy rozrabiamy w szklance wody i wlewamy do zupy .doprawiamy pieprzem do smaku . Zaciągamy lekko śmietaną . Podajemy z pokruszonym serem feta

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony barszcz podany z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej