Omlet z rybą z piekarnika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z rybą z piekarnika

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

heart
106 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

242 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

200 gramów

1 łyżka

3 łyżki

50 gramów

1 pęczek

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj natkę kolendry, cebulę pokrój w pół plastry, pomidorki i zielone oliwki przetnij na pół, posiekaj kapary, pokrusz ser feta. Szpinak sparz we wrzątku, odciśnij go, a następnie posiekaj.

Omlet z rybą z piekarnika - Krok 1

Krok 2

Łososia pokrój w grubą 2 cm kostkę, oprósz przyprawą.

Omlet z rybą z piekarnika - Krok 2

Krok 3

Do odpowiedniej miski wybij jaja, pomieszaj je dokładnie z mąka, natką kolendry.

Omlet z rybą z piekarnika - Krok 3

Krok 4

Blaszkę do tarty posmaruj olejem, wyłóż pergaminem. W foremce rozmieść równomiernie szpinak, cebulę, rybę, kawałki pomidorów, kapary, oliwki. Całość zalej rozkłóconymi jajami, z wierzchu posyp serem feta. Całość wstaw do nagrzanego do 180*C piekarnika na około 12 minut.

Omlet z rybą z piekarnika - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do omleta możesz dodać również kilka krewetek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z rybą z piekarnika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Omlet z rybą z piekarnikaOmlet z rybą z piekarnika

Omlet dał się poznać jako potrawa awaryjna, gdy masz ochotę na ciepłe śniadanie albo kolację, ale nie masz czasu na gotowanie. Kilka dodatków zamienia go w danie dostatecznie wykwintne, by podać je na salonach. Oto omlet z rybą z piekarnika. Niech eleganckie oblicze cię nie zwiedzie – przepis na omlet z rybą z piekarnika nadal jest dziecinnie prosty w przygotowaniu!

Dla kogo?

Wielbiciele tart uwielbiają go – omlet z rybą smakiem dorównuje francuskim specjałom, ale nie wymaga wyrabiania kruchego ciasta. Mniej czasu spędzonego w kuchni na rzecz dłuższego delektowania się posiłkiem!

Na jaką okazję?

Łosoś od dawna uchodzi za wykwintne danie – zaserwujesz go nawet na przyjęciu, w czasie którego obowiązują stroje wieczorowe. A jeśli jesz kolację w pojedynkę, omlet z rybą uprzyjemni ci domowy seans filmowy.

Czy wiesz, że?

Wielkanocny Poniedziałek we francuskim miasteczku Haux to święto pod znakiem ogromnego omleta. Co roku przygotowuje się go z ponad 4500 jaj.

Dla urozmaicenia:

Możesz dodać do niego orzechy lub szparagi.