Zupa serowa z selerem naciowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa serowa z selerem naciowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

100 mililitrów

200 mililitrów

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

10 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i obierz warzywa, zalej je, wraz z porcją rosołową z kurczaka, jednym litrem zimnej wody. Następnie doprowadź do wrzenia.

Krok 2

Do powstałego wywaru dodaj szklankę piwa i jedną lub dwie torebki Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr (w zależności od ilości bulionu), całość gotuj chwilę na ogniu. Dopraw szczyptą gałki muszkatołowej i zabiel śmietaną.

Krok 3

Pokrój łodygi selera i ser pleśniowy w kostkę. Podsmaż selera na patelni tak, aby się zeszklił.

Krok 4

Nalej zupę do talerza, na środek nałóż seler i ser pleśniowy oraz kilka kawałków skruszonych orzechów włoskich. Rada: Dodając piwo wzbogacisz smak zupy. Piwo gotując się w zupie pozbędzie się alkoholu, a pozostawi jedynie swój aromat.

Krok 5

Zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy oraz pieprz) i ugotuj wywar, następnie przecedź go.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Strzałka92

    Strzałka92 , 05.02.2020

    Wychodzi trochę taki "gorący kubek".

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Lodowy koktajl truskawkowy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej