
Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
100 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
100 mililitrów
1 łyżeczka
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włóż do garnka umytego kurczaka i całość zalej około 2 litrami zimnej wody. Gdy wywar się zagotuje - zbierz i usuń szumowinę. Dodaj przyprawy i czosnek.
Krok 2
Namocz grzyby przez około 20 minut w ciepłej wodzie, następnie pokrój w cienkie plastry i dodaj do wywaru.
Krok 3
Obierz i umyj warzywa. Ziemniaki pokrój w kostkę, natomiast pozostałe warzywa zetrzyj lub pokrój w cienkie plastry i dodaj do zupy. Całość gotuj na wolnym ogniu około 60 minut.
Krok 4
Dodaj do gotowego wywaru Zupę grzybową Knorr, przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Poprawi ona smak, aromat, a także konsystencję twojej zupy.
Krok 5
Przed podaniem zapraw całość śmietaną i dodaj trochę majeranku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zupa grzybowa Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa grzybowa
Chcesz zaskoczyć domowników aromatyczną, rozgrzewającą zupą? Zaserwuj im zupę grzybową! Możesz ją przygotować na wiele różnych sposobów – z grzybów suszonych lub świeżych, wykorzystując mieszankę leśnych gatunków lub ograniczyć się do jednego, ulubionego. Świetnie sprawdzą się tu zarówno maślaki, jak i borowiki, podgrzybki czy kurki. Zupę tą możesz przygotować również w unowocześnionej wersji z dodatkiem suszonych jabłek oraz śliwek – z tymi owocami to doskonały pomysł na jesienny obiad. Jako dodatek do zupy grzybowej możesz wykorzystać również szpinak lub wędzonego łososia. Aby jeszcze lepiej wydobyć aromat grzybów, po oczyszczeniu pokrój je na plasterki, a następnie podsmaż na maśle z drobno posiekaną cebulą. Zupę grzybową możesz serwować z ziemniakami, makaronem, kaszą, grzankami z chleba lub groszkiem ptysiowym. Do jej doprawienia wykorzystaj świeżą lub suszoną bazylię, estragon, tymianek albo lubczyk. Zioła te dodaj na sam koniec gotowania.