
Składniki
1 opakowanie
200 mililitrów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiksuj dokładnie mrożone truskawki z mlekiem i listkami mięty. W sezonie możesz użyć świeżych truskawek.

Krok 2
Na dno szklanki dodaj dwie kulki lodów truskawkowych.

Krok 3
Wlej wcześniej przygotowany koktajl truskawkowy. Całość udekoruj świeżą truskawką i listkami mięty.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lodowy koktajl truskawkowy
Ten przepis może Ci się przydać, kiedy szukasz ochłody, masz ochotę na smaczny deser lub urządzasz przyjęcie. Lodowy koktajl truskawkowy będzie odpowiednim wyborem na niemal każdą okazję. Aby go przygotować, na początek dokładnie zblenduj mrożone truskawki z mlekiem i listkami mięty. W sezonie użyj świeżych truskawek, pamiętając o tym, by obrać je z szypułek. Dla urozmaicenia smaku możesz dodać również miód lub cukier trzcinowy. Sprawdzi się także banan. Kulki lodów truskawkowych włóż do szklanki lub słoika i wlej przygotowany koktajl truskawkowy. Przed zaserwowaniem, umieść napój na chwilę w lodówce. Dla uatrakcyjnienia wyglądu część owoców nadziej na słomkę, a koktajl udekoruj listkami świeżej mięty. Podawaj w słoiku lub wysokiej szklance. Jako dodatek pasować będą sezonowe owoce, rurki waflowe z nadzieniem lub cytrynowe kruche ciasteczka. Sprawdź, jak łatwo i szybko można wykonać ten deser. A może masz własny pomysł na jego oryginalne podanie? Koniecznie podziel się nim w komentarzu poniżej.