
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj i pokrój na kawałki.

Krok 2
Na talerzu ułóż pokrojone owoce, z truskawek zrób uszy świnki, z dużej kulki lodów głowę. Udekoruj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Najlepsze lody dla dzieci "Świnka"
Lody to jeden z tych deserów, które można serwować na wiele rozmaitych sposobów. Przepis na słodką przekąskę w kształcie świnki na pewno przypadnie do gustu każdemu, kto lubi oryginalność na talerzu. Gałka lodów, imitująca głowę zwierzaka, powinna być w jasnych kolorach – białym lub różowym, aby jak najlepiej odzwierciedlać oryginał. Dodaj przecięte na pół truskawki jako uszy, a następnie zrób oczy z jagód. Wymiennie możesz użyć nasion owocu granatu lub małych winogron. Mandarynki, kiwi i banany ułóż naokoło lodów. Możesz wybierać swoje ulubione owoce i tworzyć z nich dowolne kompozycje na talerzu. Całość udekoruj świeżą miętą, różyczkami z bitej śmietany lub polewą czekoladową. Tak przygotowane lody z pewnością przypadną do gustu miłośnikom zimnych słodkich przekąsek. Wspólne ozdabianie deseru to też świetny pomysł na kreatywne spędzenie czasu. Wydrukuj listę składników i stwórz własną wersję lodowej świnki. Bardzo cenimy Twoją opinię – koniecznie napisz zatem w komentarzu, jak smakowało.