Lody dla dzieci "Miś" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody dla dzieci "Miś"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
69 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przed przygotowaniem deseru podgrzej w garnku z wodą lukier.

Krok 2

Z lodów o smakach ciasteczkowym, śmietankowym i karmelowym zrób 3 kulki. Nałóż je jedna na drugą, tak aby lekko się skleiły, i włóż do zamrażalnika na 10 minut.

Krok 3

Gdy zamarzną, przełóż je do waflowego koszyczka. Z czekoladowych drażetek zrób oczy, a z ciasteczek uszy misia.

Krok 4

Polewą lukrową namaluj uśmiechniętą buzię i nosek misia. Z kolorowych drażetek zrób guziki. Lody podawaj od razu.

2

Opinie o przepisie

  • Natalia Neumann

    Natalia Neumann , 13.08.2020

    mniam pyha te dania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Doliński

    Patryk Doliński , 28.04.2015

    Bardzo dobry deser, polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody dla dzieci "Miś" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody dla dzieci "Miś"Lody dla dzieci "Miś"

Desery lodowe stwarzają wiele możliwości łączenia smaków oraz właściwie nieograniczone możliwości ich kreatywnego podania. Skorzystaj z naszych kolorowych inspiracji i przygotuj lody „miś”. Jak wykonać taki deser? Na początek podgrzej w niewielkim garnku wodę z lukrem. Następnie z lodów o smakach śmietankowym, ciasteczkowym i karmelowym wydrąż trzy kulki o podobnej wielkości. Przełóż je na przykład na talerz, tak by leżały równo, jedna na drugiej, i by dobrze się ze sobą skleiły. Włóż je ponownie do zamrażalnika na około dziesięć minut, a gdy zamarzną, przełóż do specjalnego waflowego koszyczka. Na koniec zrób z czekoladowych drażetek oczy i guziki„misia”, a z malutkich ciasteczek – jego uszy. Uśmiech wykonaj za pomocą przygotowanej wcześniej polewy cukrowej lub narysuj go cukrowym pisakiem. Jeśli nie masz akurat pod ręką kolorowych draży, równie dobrze zrobisz oczy i usta zwierzątka przy użyciu bakalii. Deser podawaj od razu po udekorowaniu, koniecznie dobrze schłodzony. Będzie apetycznym uwieńczeniem obiadu lub przyjęcia.