Egzotyczny deser lodowy "Motyl" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Egzotyczny deser lodowy "Motyl"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
87 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj. Mango pokrój w plastry, które będą skrzydłami motyla. Następnie ułóż je na talerzu.

Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - Krok 1

Krok 2

Truskawkę i kiwi pokrój w plastry i ułóż na skrzydłach motyla.

Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - Krok 2

Krok 3

Z kulek lodów uformuj tułów motyla, a ze skórki pomarańczowej zrób czułki.

Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Egzotyczny deser lodowy "Motyl" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Egzotyczny deser lodowy "Motyl"Egzotyczny deser lodowy "Motyl"

To łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który wykonasz w zaledwie kilku krokach. Łączy w sobie smak kremowych lodów i kwaskowatych owoców. Szukasz inspiracji na słodką przekąskę, którą podasz na niemal każdą okazję? "Motyl" będzie odpowiednim rozwiązaniem. Zacznij przygotowania: na początek pokrój owoce: mango i kiwi w plastry, a truskawki na połówki. Możesz również wykorzystać arbuza, jabłko lub gruszkę. Czas na wykonanie skrzydełek: pokrojone wcześniej mango ułóż na talerzu, na dużych plastrach umieść dwa plasterki kiwi na górze i dwie połówki truskawek na dole. Podstawą proponowanego deseru są lody. Wykorzystaj te dobrej jakości, o smaku śmietankowym (sprawdzi się też straciatella lub nugat). Umieść lody na środku talerza – jedna gałka za drugą. Ostatnim elementem są czułka, które z powodzeniem wykonasz ze skórki pomarańczowej. Deser jest już gotowy, teraz udekoruj go listkiem świeżej mięty i oblej polewą czekoladową lub sosem owocowym. Zainspiruj się naszym sprawdzonym przepisem.